SODRÁS | Klebelsberg Kultúrkúria

2022 őszén a falikárpit, textil design és térobjektek kerülnek fókuszba a Klebelsberg Kultúrkúria Barbakán és emeleti Szalon kiállítótermeiben.

A kiállított tárgyak köre a textiltervezői műfajok széles területeit érinti, láthatóak autonóm kreatív textilművészeti műalkotások valamint az ipari terméktervezés, tárgytervezés, kézműves használati tárgytervezés, lakástextil és kiegészítő tervezés, divat-, öltözék-, öltözékkiegészítő tervezés művészeti szakágazatok művészeinek alkotásai.

A kiállításon bemutatott művek öt kategóriában, technikai és anyaghasználati megkötés nélkül készültek, így a hagyományos textilek mellett a PVC, a gipsz, a nylon, a karton, a drót, a fotó, a szilikon és egyéb alternatív alapanyagok is feltűnnek. A formákkal, anyagokkal kísérletező művek rámutatnak e művészeti ág sokszínűségére, az alkotók egyedi technikák alkalmazásával mutatják be a kortárs textilművészet mindenkori tendenciáit a festett, szövött, varrott, hímzett faliképeken, az öltözékterveken, a miniatűrtextileken, a szalagokon és a zászlókon.

Megnyitó időpontja: 2022. október 12. szerda 17:30

Programunk a Budapest Design Week hivatalos eseményeként valósul meg. A tárlat 2022. október 13. és 2022. november 2. között látogatható hétköznap 10-18 óráig, hétvégén 10-17 óráig.

A kiállítást megnyitja: Keppel Márton művészettörténész

A kiállítás kurátora: Prof.Dr.Kelecsényi Csilla DLA textil-és képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja

A kiállítás megnyitóján kerül átadásra a “Az Év Textilművésze 2022” Díj

Aktuális információk: a kiállítás megnyitó Facebook esemény oldalán

A kiállítás 2022. november 02-ig tart nyitva, a Mindenszentek napja miatti ünnepi nyitvatartás a Klebelsberg Kultúrkúria honlapján érhető el.

Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria 1028 Budapest, Templom u. 2-10. Térkép

A kiállítás megrendezését a Nemzeti Kulturális Alap támogatja 2022. Grafika: Rozmann Ágnes 2021 | VII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé | A cikk vezérképe Berecz Vanda Feel 2021, térobjekt, átmérő 100 cm