FELHÍVÁS 2021

A Kulturális Alapítvány a Textilművészetért és a SAVARIA MHV MÚZEUM – SZOMBATHELYI KÉPTÁR 2021. június 18. és 2021. augusztus 28. között megrendezi a VII. Textilművészeti Triennálét a Szombathelyi Képtárban. A kiáll​ítás tematikája: SODRÁS.

Olyan művek létrehozását várjuk a művészektől, amelyek e témákat, fogalmakat, élethelyzeteket és jelenségeket járják körül. A zsűri csak olyan műveket fogad el a kiállításra, amelyek 2018 és 2021 között jöttek létre, és a fenti gondolatkörhöz kapcsolódnak, vagy kifejezetten erre a témára készültek. Részvételre a meghirdetett 5 kategóriában pályázhatnak a professzionàlis textilművészek, képző-, és iparművészek, Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE), Magyar Képző-, és Iparművészek Szövetsége (MKISZ), Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE), Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) tagjai, és a művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói, akik e témakörben érdekeltek, és akik olyan művet hoznak létre, amely utal a textil tulajdonságaira vagy gondolatait a textil nyelvén, fogalmazza meg.

A VII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé 2021. augusztusában zárta kapuit így a Felhívás 2021 archiválási célból továbbra is elolvasható itt a honlapunkon. Fontosnak tartjuk, hogy régi tartalmainkhoz is hozzáférjenek a honlap látogatói ezért betekintést teszünk lehetővé a VII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé 2021-es pályázati anyagába, amelyet 2019 végén hirdettünk meg:

Kép: Sodrás / Rozmann Ágnes