KATEGÓRIÁK

  1. FAL- és TÉRTEXTIL kategória
  2. TEXTILDESIGN kategória
  3. MINIATŰRTEXTIL nemzetközi kategória | MINIATURE TEXTILE international category
  4. ZÁSZLÓ nemzetközi kategória | FLAG international category
  5. SZALAG nemzetközi kategória | RIBBON international category

Részvételre a meghirdetett 5 kategóriában pályázhatnak a professzionális textilművészek, képző-, és iparművészek, Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE), Magyar Képző-, és Iparművészek Szövetsége (MKISZ), Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE), Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) tagjai, és a művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói, akik e témakörben érdekeltek, és akik olyan művet hoznak létre, amely utal a textil tulajdonságaira vagy gondolatait a textil nyelvén, fogalmazza meg.

A formákkal, anyagokkal kísérletező művek rámutatnak e művészeti ág sokszínűségére, az alkotók egyedi technikák alkalmazásával mutatják be a kortárs textilművészet mindenkori tendenciáit a festett, szövött, varrott, hímzett faliképeken, az öltözékterveken, öltözék kiegészítő tárgyakon, a miniatűrtextileken, a szalagokon és a zászlókon. Hagyományos és alternatív alapanyagokkal és technikákkal kivitelezett egyéni módszerrel készített kísérleti munkák beadását várjuk.

Az aktuális részletek a FELHÍVÁS 2024 menüpontban olvashatók, a kategóriákról bővebben, itt tájékozódhat.

To the attention of foreign artists!

According to the regulations announced in the actual Call for Project we kindly ask the foreign artists to submit their applications only to the three international categories: Miniature Textile | Flag | Ribbon.

You can read the details of the CALL FOR PROJECT 2024 menu article and you can find more about the categories here.

Kép: SÖPTEI Eszter: HÁROMSZÖGEK – lakástextil kollekció, 2016-2017 Fotó: MAJOR Tamás